Двама души са загинали, а шестима души са ранени при ракетен

...
Двама души са загинали, а шестима души са ранени при ракетен
Коментари Харесай

Ракети удариха Турция от Сирия: Има загинали и ранени

Двама души са починали, а шестима души са ранени при ракетен обстрел от Северна Сирия по региона на град Каркамъш в турския окръг Газиантеп, съобщи телевизия ТГРТ Хабер, съобщи Дарик.

Четири ракети, за които се оповестява, че са изстреляни от членове на ПКК/СЗН (Турция преглежда като една и съща терористична организация Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) - бел.ред.), са паднали в Каркамъш, като едната е уцелила учебно заведение. Ударени са били също две къщи и един камион.

Валията на окръг Газиантеп Давут Гюл заяви, че при нападението са били убити двама души, а шестима са ранени, като положението на двама от потърпевшите е тежко.

Рано в неделя Турция стартира въздушни удари по позиции на кюрдските бойци в Северна Сирия и Северен Ирак, а кюрдските сирийски Сили за отбрана на народа (СЗН) се зарекоха, че турските офанзиви няма да останат без отговор. Повод за турската интервенция е бомбеното нахлуване в Истанбул на 13 ноември, при което починаха шестима души. Анкара упреква за атентата ПКК и СЗН.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР